– تحلیل رگرسیون
بدون شک تحلیل رگرسیون یکی از مشهورترین و پرکاربردترین تکنیکهای دادهکاوی در تخمین و پیشبینی میباشد. تحلیل رگرسیون فن و تکنیکی آماری برای بررسی و به مدل درآوردن ارتباط مابین متغیرهاست. منظور از رگرسیون، تعیین وجود یا عدم وجود ارتباط ما بین مقادیر دو متغیر میباشد. در این رابطه دو سؤال مطرح میشود: آیا بین دو متغیر رابطه و همبستگیای وجود دارد یا خیر؟ و اگر رابطهای بین دو متغیر مزبور وجود دارد، آیا میتوان این رابطه را به وسیلهی معادلهای بیان نمود؟ (دونهام[۱]، ۲۰۰۳)
واژه رگرسیون به معنای بازگشت است و نشان دهنده آن است که مقدار یک متغیر به متغیر دیگری باز میگردد. این واژه را اولین بار فرانسیس گالتن در سال ۱۸۷۷ میلادی بکار برد. بعدها آماردانان سعی بر توسعه روابطی داشتند که بتوان با آن میزان متغیری را با توجه به میزان دو یا چند متغیر دیگر پیدا کرد. بدین ترتیب از واژه رگرسیون چندگانه استفاده کردند. در رگرسیون به دنبال برآورد رابطهای ریاضی و تحلیل آن هستیم، به نحوی که با آن بتوان متغیری مجهول را با استفاده از متغیر(ها)ی معلوم تعیین کرد. (آذر و مومنی، ۱۳۸۵، ص۱۸۳)
(معادله ۲-۳)
,P تعداد پارامتر نامعلوم است
در فرایند رگرسیون دو نوع متغیر وجود دارد. متغیرهای پیشگو یا مستقل، که متغیرهایی هستند که عموماً میتوان آنها را برابر مقدار مطلوب قرار داد یا آنها را برابر مقادیری گرفت که میتوانند مشاهده شوند اما کنترل پذیر نیستند. در نتیجه تغییر عمدی این متغیرها، با درنظر گرفتن مقادیری برای متغیرهای پیشگو، اثرهایی در متغیرهای دیگر (متغیرهای پاسخ) پدید میآیند. در واقع طی فرایند رگرسیون میخواهیم بدانیم که تغییر در متغیرهای پیشگو، مقادیر متغیرهای پاسخ را چگونه تحت تأثیر قرار میدهد. (نصیری، ۱۳۸۴، ص۱۰۰)
۱) هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین جریان نقدی آزاد در شرایط پایداری سود، با بازده سهام میباشد.
۲) هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین جریان نقدی آزاد در شرایط وجود فرصت های رشد، با بازده سهام میباشد.