تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از حیث روش پیمایشی است.
جامعه آماری تحقیق حاضر مدیران ارشد بانک تجارت می باشد که تعداد آنها ۴۶ نفر است .از این ۴۶ نفر ۱نفر در سفر خارج از کشور بوده و ۲ نفر دیگر از پر کردن پرسشنامه امتناع ورزیدند بخاطر این وضعیت جامعه آماری به ۴۳ نفر می باشد، با توجه به محدود بودن حجم جامعه آماری ، کل جامعه آماری به عنوان جامعه مورد بررسی در نظر گرفته شده است.
برای جمع آوری اطلاعات از نمونه آماری و به منظور آزمون فرضیه های تنظیم شده این تحقیق، از پرسشنامه ایی که با توجه به متغیرهای تحقیق و عملیاتی نمودن آنها تنظیم شده، استفاده گردیده است.
پرسشنامه تحقیق متشکل از دو دسته سؤال است که بمنظور آزمون فرضیه های تحقیق حاضردر دو بخش تنظیم گریده است. بخش اول شامل سؤالات تفکر استراتژیک مبتنی بر مدل جین لیدکا است که در قالب مقیاس پنج گزینه ای لیکرت مورد استفاده قرار گرفته است. این بخش ازپرسشنامه دارای ۲۴ سؤال می باشد. که به صورت جدول شماره ۳-۱ برای هر یک از مولفه ها در نظر گرفته شده است.
بخش دوم، سؤالات عوامل ایجاد کننده مزیت رقابتی(منبع محور) بر اساس نظریه مایکل پورتر است که شامل ۲۱ سؤال است و در قالب مقیاس پنج گزینه ای لیکرت تنظیم گردیده است. جدول شماره ۳-۲ تعداد سؤالات عوامل ایجاد کننده مزیت رقابتی(منبع محور) و نحوه توزیع سؤالات برای هر یک از ابعاد را نشان می دهد.
با این روش اطلاعات و مباحث موجود درمنابع مختلف مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت به طور کلی منابع نظری مورد استفاده را میتوان در سه بخش تقسیم بندی نمود:
۱-کتابها
۲-مجلات ومقالات علمی مرتبط باموضوع
۳-پایاننامهها و تحقیقات انجام شده در دانشگاهها و سازمانهای مختلف
ابتدا از طریق مطالعات میدانی دادهها و اطلاعات مورد نیاز بوسیله دو پرسشنامه تفکر استراتژیک و عوامل ایجاد کننده مزیت رقابتی(منبع محور) از مدیران محدوده تحقیق گردآوری شد. باتوجه به اینکه دادهها و اطلاعات حاصل از مطالعات میدانی در ارتباط با اهداف و فرضیههای پژوهش عملا اصلیترین مبنا برای تجزیه و تحلیل محسوب میشدند برای جمع آوری اطلاعات و داده های پرسشنامه به تمام اعضای نمونه حضوراً مراجعه شد و راهنماییهای لازم در مورد نحوه تکمیل پرسشنامه برای افراد نمونه ارائه گردید
هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی میزان تفکر استراتژیک مدیران بانک تجارت و تاثیر آن بر عولمل ایجاد کننده مزیت رقابتی (منبع محور) بانک تجارت می باشد.در راستای این هدف،اهداف زیر نیز دنبال می شود:
۱-بررسی و تعیین میزان تاثیر تفکر استراتژیک و ابعاد آن بر عامل شایستگیهای منحصربه فرد ایجاد مزیت رقابتی در بانک تجارت.
۲-بررسی و تعیین میزان تاثیر تفکر استراتژیک و ابعاد آن بر عامل ماندگاری و دوام(قابلیت پایداری) ایجاد مزیت رقابتی در بانک تجارت.
۳-بررسی و تعیین میزان تاثیر تفکر استراتژیک و ابعاد آن بر عامل قابلیت حفظ ایجاد مزیت رقابتی در بانک تجارت.
۴-بررسی و تعیین میزان تاثیر تفکر استراتژیک و ابعاد آن بر عامل فرصت شناسی/ وقت شناسی ایجاد مزیت رقابتی در بانک تجارت.
و هدف کابردی تحقیق حاضر عبارت است از
ارائه پیشنهادهایی به منظور ارتقاء میزان تفکر استراتژیک مدیران بانک تجارت جهت ایجاد و تقویت عوامل ایجادکننده مزیت رقابتی (منبع محور) .